Medicinsk Qigong

Tre bilder i horinsontell uppdelning där Tuula står i Qigong kläder och utför Qigongrörelser.Medicinsk Qigong kommer från Kina och är en flera tusen år gammal metod som används för att öka välbefinnande och balans. Qigong är en kombination av rörelse, andning och tanke. Rörelserna är mjuka och sköna, andningen medveten och effektiv och tanken fokuserad.

”Rörelser för Fem Zang” är ett mycket balanserande system som syftar till att rena kroppen och skapa välmående. Det frigör bl a stress, blockeringar i kroppens meridianer (=energikanaler) och har en mycket bra förmåga att stödja kroppens självläkande krafter. Det balanserar även känslolivet och utvecklar andligheten.
Under en kurs i ”Rörelser för Fem Zang” lär vi oss även grundtankarna från Traditionell Kinesisk Medicin, som hjälper dig att förstå hur du kan själv förbättra ditt dagliga energiflöde. Vi kommer även att göra ”Quiet Qigong” som är en mer meditativ träning, samt andra övningar i syfte att väcka upp, utveckla och fördjupa din andlighet.

Dessa övningar kommer du att ha nytta resten av livet. Du får bekanta dig med och lära av detta urgamla kinesiska tankesätt, en kunskap som hållit den kinesiska civilisationen vid liv i tusentals år.

För information om aktuella Qigong-kurser, titta under Aktuellt eller ring: 0733-310581.

Bild på Tuula som utför Qigongrörelser.

 

 

 

Uppdaterad